Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Wadend witvissen - 7 tips voor dobbervissen vanuit het water

Wadend witvissen - 7 tips voor dobbervissen vanuit het water

Ben jij benieuwd hoe je moet vissen terwijl je in het water staat? Dit wordt ook wel wadend vissen genoemd. Met deze manier va vissen ga je vaak tot heuphoogte het water in. Dat doe je om dichter bij je visplek te komen. Op sommige plekken is het moeilijk vissen vanaf de oever. Of is het lastig om er met je dobber te komen. Dit kan zijn vanwege obstakels, zoals rietkragen en ondiepe oeverzones. Hier lees je 7 tips die jou helpen een vis te vangen terwijl je in het water staat.

1. Onderzoek de bodem voor de juiste visplek.

Voordat je begint onderzoek je de bodem en diepte van de stek. Zo voorkom je hindernissen vind je de geschikte visplek.

2. Zorg dat je stabiel staat en je goed kleedt

Zorg voor stabiliteit zodat je spierpijn kunt voorkomen. Kies een stabiele bodem en sta ongeveer tot aan je heup in het water. Gebruik hulpmiddelen zoals een plaat om comfortabel te staan. Doe een goed waadpak aan met stevige laarzen.

3. Bouw je visstek goed op

Gebruik lange palen of banksticks om een stabiele basis voor je visplek te maken. Banksticks zijn stokken om je hengel op te zetten. Steek deze stokken stokken in de grond. Gebruik de houders waarin de hengels kunnen rusten. Plaats daarna hengelsteunen en bakken met visspullen. Houd het makkelijk zodat je niet de hele tijd heen en weer hoeft te lopen.

4.Vis en voer op verschillende afstanden

Vis op verschillende afstanden met verschillende hengels. Gebruik de vaste stok voor korte afstanden en de matchhengel voor langere worpen. Voer op meerdere afstanden om vis aan te trekken.
 

5.Bouw vertrouwen op je stek op

Begin met vissen op de voerplek om de vissen eraan te laten wennen dat je er bent. Blijf rustig om de vissen niet af te schrikken.

6.Pas je haakaas en montage aan

Maak een keuze tussen de vaste dobber of schuivend systeem. Je keuze hangt af van verschillende factoren. Denk aan de de presentatie van het haakaas, visdiepte, wind en stroming. Pas je opzet aan om de gewenste presentatie te bereiken en wissel op basis van omstandigheden.

7.Vis met 2 verschillende hengels

Vaste hengel en matchhengel (langere werphengel voor het vissen op witvis).

•Vaste hengel: whip model van 5 tot 6 meter.
oHoofdlijn: 16/00 tot 18/00 nylon.
oMontage: slanke dobber met 1,6 tot 1,8 gram drijfvermogen.
oOnderlijn: 20 cm lengte, 10/00 tot 12/00 nylon, haakjes in de maten 16 tot 20

•Matchhengel: matchhengel van 3.90 meter, werpvermogen tot 20 gram.
oMolen: 4000-formaat.
oHoofdlijn: 15/00 tot 18/00 nylon
oVaste montage: 7 grams dobber gefixeerd op de lijn, knijphagels met een totaalgewicht van 1,5 gram op de hoofdlijn geknepen vlak boven een mini-wartel ter bevestiging van de onderlijn.
oSchuivende montage: twee tegen elkaar geschoven stuitjes van 20/00 nylon, mini-kraal, matchdobber, verzwaring op lijn, mini-wartel ter bevestiging van de onderlijn.
oOnderlijn: 30 tot 40 centimeter 9/00 tot 11/00 nylon met een haak maat 16
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.