Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Dit kun je vangen

Bij het karpervissen kun je naast karper ook zeelt, brasem en andere (wit)vis vangen. Maar ook verschillende typen karper! Je maakt maar liefst kans op vier varianten, die allemaal een ander schubbenpatroon hebben. Hieronder zie je de verschillende karpertypen.

Check onderstaande video met Ed Stoop waarin hij laat zien wat je zoal kunt vangen tijdens het penvissen op karper:

 


Lederkarper

Een lederkarper heeft geen enkele schub op zijn lichaam. Deze zeldzame variant noem je ook wel naaktkarper. Een vis die enkele schubben heeft is geen leder- maar een spiegelkarper.Schubkarper

De schubkarper is volledig bedekt met schubben. Dit is de meest voorkomende variant in de karperfamilie, dus deze kun je het meest vangen. Net als de overige typen kunnen ze meer dan 20 kilo zwaar worden, maar een vis van vijf kilo is ook al beresterk.Spiegelkarper

Een spiegelkarper heeft grote, willekeurig geplaatste schubben op zijn flanken. Ze zijn stuk voor stuk uniek en hun leven lang herkenbaar. Door het fotograferen van spiegelkarpers kun je terugvangsten herkennen en veel te weten komen over de verspreiding en groei van karpers.
 


Rijenkarper

Bij deze bijzondere karper loopt over de flank van de vis een perfecte rij schubben. De vangst van zo’n ‘rijen’ is vrij uitzonderlijk, want ze komen niet veel voor. Vergeet dus vooral niet om foto’s te maken!


Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.