Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Dit kun je vangen


Hier vind je de belangrijkste vissoorten die je met de vaste stok kunt vangen.

BLANKVOORN

De blankvoorn is absoluut de meest populaire vissoort van Nederland. Deze mooie zilveren rakker zwemt graag in scholen en is heel goed met de vaste hengel te vangen. Met 12/00 kun je de voorn goed de baas. Kan wel 40 centimeter lang en een kilo zwaar worden.


RUISVOORN

De ruisvoorn is een schitterende vis die vooral in de bovenste waterlagen van begroeide wateren zwemt. Met de naar boven wijzende bek kunnen ruisvoorns gemakkelijk vliegen en broodkorsten van het wateroppervlak pakken. Ze zijn goed vangbaar met een broodvlok of maden, die niet te diep worden aangeboden aan een lijntje 12/00. Kan zo’n 45 centimeter lang worden.


BRASEM

Volgens sommigen een slijmjurk, voor velen een geweldige sportvis: de brasem. Mooi zilverkleurig als ze klein zijn, en donkerder naarmate de jaren verstrijken. Omdat de brasem wel 60 centimeter en twee kilo zwaar kan worden moet je een lijn gebruiken van 14/00.


WINDE

De winde is een schitterende vis die je in alle waterlagen kunt vangen. Houdt van stromend water en kan net als de brasem in korte tijd heel wat aas naar binnen schrokken. Kan wel 60 centimeter lang worden, maar aan een winde van 30 centimeter is ook al dolle pret.


KOLBLEI

De kolblei wordt vaak verward met kleine exemplaren van de brasem. Toch is het een hele andere vis! Ze hebben grotere schubben en een groter oog dan brasems van dezelfde lengte. Ook zijn de vinnen iets rood van kleur. Kan maximaal 35 centimeter lang worden, dus een lijn van 12/00 is prima.


KARPER

Het vissen op kleine karper met de vaste stok is heel populair. Er zijn visvijvers waar veel kleine karpertjes zwemmen, soms in combinatie met zogenaamde 'kruiskarpers'. Vooral als de karpertjes iets groter zijn is het belangrijk om een sterke hengel te gebruiken, het liefst met topelastiek. Zo kun je de kapriolen van deze vissen goed opvangen zonder dat de lijn breekt. Natuurlijk is ook de vislijn dikker: gebruik minimaal 16/00. Karpers zijn gek op maïs, maar lusten ook maden, pieren en brood.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.