Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Dit kun je vangen

Als je met kunstaas gaat vissen kun je veel verschillende vissoorten verwachten. Hieronder volgen de belangrijkste: de baars, snoekbaars, snoek en de roofblei.

Baars

Deze vis ligt graag tegen rietkragen, kademuren en brugpeilers. De baars is een flinke vechter die tot 50 cm lang kan worden. Vooral aan licht materiaal levert deze vis echt supersport. Heb je er eenmaal één gevangen, dan is de kans groot dat je er op die stek nog meer vangt. Baars is namelijk een echte scholenvis.
 
Gesloten tijd: 1 april tot de laatste zaterdag in mei. 

Snoek

Zonder twijfel de meest indrukwekkende roofvis die je ook nog eens op zo goed als alle wateren kunt vangen. Met een maximale lengte van 1,40 meter met recht een monsterlijke vis. Snoek laat zich perfect aan allerlei kunstaas vangen, vooral bij onderbrekingen zoals bruggen, kruisingen van waterwegen, overhangende takken en waterplanten.

Gesloten tijd: 1 maart tot de laatste zaterdag in mei. 

 

Snoekbaars

De snoekbaars wordt ook wel ‘glasoog’ genoemd vanwege de glazige waas over zijn kijkers. Deze vis, die wel 100 cm lang kan worden, vind je voornamelijk tegen de bodem waar hij op aasvisjes loert. Zacht plastic kunstaas aan een jigkop is ideaal om de bodem mee af te vissen.

Gesloten tijd: 1 april tot de laatste zaterdag in mei. 

Roofblei

De roofblei is nog maar kort geleden via de grote rivieren vanuit het oosten van Europa naar Nederland komen zwemmen. Deze rivierbewoner kan zo’n 90 cm lang worden en jaagt voornamelijk in de bovenste waterlaag. Ondiep lopende plugjes tot 10 cm die je snel binnen vist zijn onweerstaanbaar voor deze nieuwkomer.

Geen gesloten tijd, maar let op: van 1 april tot de laatste zaterdag in mei mag je niet met kunstaas vissen, dus ook niet op roofblei. Lees hier alles over de gesloten tijden.


Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.