Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Witvissen


Voor de witvisser heeft Nederland enorm veel te bieden. Door de goede waterkwaliteit en diversiteit aan viswater zwemt er in Nederland een breed scala aan witvissoorten. Brasem, blankvoorn en ruisvoorn zijn de meest voorkomende soorten, maar ook de kolblei, zeelt en winde komen haast overal voor.

Zelfs hartje winter is Nederland een topbestemming voor de witvisser, bijvoorbeeld in de duizenden jachthaventjes die langs de grote wateren liggen. Daar verzamelt de voorn ’s winters, wat een waar witvisspektakel kan opleveren. Maar uiteraard is het een heel stuk lekkerder vissen met mooi weer. In het voorjaar, de zomer en de herfst zijn de witvismogelijkheden in Nederland ongekend.

Als je begint met witvissen gebruik je meestal een vaste hengel. In de onderstaande video laat VIS TV-presentator Daniël Weijers zien hoe je eenvoudig en dicht bij huis met de vaste hengel kunt vissen.

De twee meest gebruikte technieken voor witvis zijn:

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.