Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Waar ga je vissen?

In principe kun je overal langs de Nederlandse kust gaan vissen. Natuurlijk zijn niet alle visplekken even goed, maar overal is vis te vangen.Bekende zeevisstekken van noord naar zuid zijn de Noordzeestranden van onze Waddeneilanden, de Afsluitdijk, het strand van Bakkum en Schoorl, de Pieren van IJmuiden en de havenhoofden van Scheveningen, het strand tussen Ter Heijde en Hoek van Holland, de Nieuwe Waterweg, stranden en havens van Europoort/Maasvlakte, Oost en West-Kapelle, Zoutelande, Dishoek en Cadzand.

Getijde en stroming

Voordat je naar een bepaalde stek gaat dien je vooraf te weten bij welk getijde je daar moet vissen. Sommige stekken zijn alleen goed of bevisbaar bij eb en andere juist bij vloed. Ook zijn er plekken waar je het beste overdag of juist 's nachts goed vis kan vangen.

Vraag aan andere zeevissers in welke periode je het beste terecht kan. Verder is er natuurlijk altijd de hengelsportwinkelier die je kan vertellen waar op dat moment het beste wordt gevangen.


Weet je bij welk getijde je het beste terecht kan, raadpleeg dan een getijdentabel. Zo'n tabel kun je vinden op internet of in sommige visbladen. Houd altijd de weerberichten in de gaten. Een toenemende wind uit een bepaalde richting kan namelijk voor lastige en soms zelfs gevaarlijke situaties zorgen.
Hotspots

Hotspots waar je altijd zeevissers treft zijn pieren en havenhoofden die ver in zee steken zoals die van Scheveningen en IJmuiden. Ook golfbrekers en paalhoofden op het strand zijn goede visstekken. Ga je gericht op zeebaars vissen, kies dan de plekken waar veel stenen zijn gestort. De zeebaarzen jagen tussen deze stenen op kleine vis, kreeften en garnalen.Vaak liggen er evenwijdig aan de kust meerdere zandbanken. Op de ondiepe zandbanken zie je de golven breken, waardoor er witte schuimkoppen ontstaan. Dit zijn minder goede visplekken. De diepere delen tussen de zandbanken worden zwinnen genoemd, dit zijn goede plekken om vis te vangen.Wanneer het water tussen de zwinnen heen en weer stroomt ontstaan er slijpgeulen, de zogenaamde muien. Ook dit zijn goed plekken om te vissen. De diepere muien zijn vanaf het strand te herkennen, omdat het water er ondanks de branding vaak rustiger is.


Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.