Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Waar ga je vissen? (video)


Polders zijn misschien wel de mooiste plekken om met de vliegenhengel te vissen: helder water met een behoorlijke plantengroei en veel ruisvoorns. Die zijn vaak heel goed te vangen met de droge vlieg.

 

Check in de video hieronder waar je het beste kunt vliegvissen:

 Ook in de bebouwde kom vind je vaak hele mooie wateren waar het goed vliegvissen is. Let wel op dat je geen voorbijgangers haakt met je achterwaartse worp!Op de grote rivieren kun je schitterend vliegvissen, bijvoorbeeld op brasem en winde. Vis je tijdens warme zomeravonden de ondieptes af met een streamer, dan is de kans groot op snoekbaars. In de stroming maak je kans op roofblei en baars.Hotspots

Probeer het eens op kleine riviertjes en beken. In het midden, oosten en zuiden van ons land vind je er verschillende en net over de grens vind je er nog veel meer. De meeste vis vang je aan het einde van een stroomversnelling, waar het iets dieper wordt.Bruggetjes, dammen, gemalen, rietkragen en kruisingen van sloten zijn vaak echte hotspots voor snoek.Vliegvissen kun je het hele jaar door doen, dus ook in de winter. De beste stekken zijn dan de jachthavens waar veel blankvoorns en windes overwinteren. Wel even vragen of je er mag vissen!-> Check voor mooi vliegvisstekken op de website van de VNV.


Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.