Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Dit kun je vangen


Het leuke van karpervissen is dat je de meest uiteenlopende vissen kunt vangen. Jazeker, ondanks dat we het alleen over één vissoort hebben maak je kans op vier typen. Het schubbenpatroon is hierbij alles bepalend. Hieronder zie je een aantal schitterende karpers met hun typische schubbenkleed.

Schubkarper

De schubkarper is de meest voorkomende variant in de karperfamilie. Deze vis kan net als de spiegelkarper wel 20 kilo zwaar worden, maar een vis van 5 kilo is natuurlijk ook al super! Je vindt karper in nagenoeg alle watertypen: vijvers, kanalen, grachten, rivieren en meren.
Spiegelkarper

Spiegelkarpers herken je aan de grote, willekeurig geplaatste schubben. Hierdoor zijn ze stuk voor stuk uniek en hun leven lang herkenbaar. Door het fotograferen van spiegelkarpers kun je terugvangsten herkennen en veel te weten komen over de verspreiding en groei van karpers.
Rijenkarper

Dit is een variant van de spiegelkarper waarbij over de flank van de vis een perfecte rij schubben loopt. Vang je zo’n ‘rijen’ dan mag je van geluk spreken, want vaak kom je ze niet tegen.
Lederkarper

Zo mogelijk nog unieker is de lederkarper, ook wel bekend als naaktkarper. Deze naam dankt de vis aan het volledig ontbreken van schubben. Zodra er ook maar één schub op de flank zit, is het een spiegelkarper.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.