Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Altijd de VISpas mee
Om in Nederland te mogen vissen, heb je altijd een schriftelijke toestemming van de visrechthebbende nodig. Voor 95 procent van al het water is dit de VISpas, tevens het bewijs van lidmaatschap van een hengelsportvereniging. De dichtstbijzijnde vereniging vind je op www.vispas.nl. Koop de VISpas online of bij een hengelsportwinkel.Bij de VISpas krijg je ook één of meer lijsten van Viswateren. Hierin staat in welke wateren je precies mag vissen. Zonder de juiste lijst is de VISpas niet geldig! Met de gratis superhandige VISplanner app zie je eenvoudig op kaart waar je wel en niet mag vissen. De app is voor mobiel en tablet gratis beschikbaar in Google Play en de AppStore.

Met de VISpas mag je nagenoeg altijd vissen met twee hengels en alle wettelijk toegestane aassoorten. Lees echter altijd de exacte voorwaarden na.

Op een beperkt aantal wateren kun je ook met de Kleine VISpas en bijhorende Kleine Lijst van Viswateren terecht. Let op: met
de Kleine VISpas mag je met slechts één hengel en eenvoudig aas (dus geen kunstaas of dood aasvisje) vissen.

Meer info vind je op de website van Sportvisserij Nederland


Nachtvissen en vissen met drie hengels

In veel Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – de NachtVIStoestemming nodig. Wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde Hengeltoestemming nodig. Beide zijn online te bestellen.
Wat iedere sportvisser behoort te weten:

  • Maak je handen altijd nat voordat je vis beetpakt
  • Onthaak de vis uiterst voorzichtig, indien noodzakelijk met een onthaaktangetje
  • Gebruik bij grotere vissen altijd een groot landingsnet en een onthaakmat
  • Foto’s maken? Houd de vis boven de onthaakmat
  • Zet je vis altijd terug in het water waar je deze gevangen hebt
  • Laat geen afval achter maar gooi het thuis weg. Draag ook je steentje bij via Vang5
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.