Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Vissen? Altijd de VISpas mee!Om in Nederland te mogen vissen, heb je altijd een schriftelijke toestemming van de visrechthebbende nodig. Voor 95 procent van al het water is dit de VISpas, tevens het bewijs van lidmaatschap van je hengelsportvereniging. De VISpas koop je eenvoudig online op www.vispas.nl of in de meeste hengelsportwinkels.Bij de VISpas krijg je ook één of meer lijsten van Viswateren. Hierin staat in welke wateren je precies mag vissen. Zonder de juiste lijst is de VISpas niet geldig! Met de gratis superhandige VISplanner app zie je eenvoudig op kaart waar je wel en niet mag vissen. De app is voor mobiel en tablet gratis beschikbaar in Google Play en de AppStore.

Met de VISpas mag je nagenoeg altijd vissen met twee hengels en alle wettelijk toegestane aassoorten. Lees echter altijd de exacte voorwaarden na.

Op een beperkt aantal wateren kun je ook met de Kleine VISpas en bijhorende Kleine Lijst van Viswateren terecht. Let op: met de Kleine VISpas mag je met slechts één hengel en eenvoudig aas (dus geen kunstaas of dood aasvisje) vissen.

Meer info vind je op de website van Sportvisserij Nederland.

WAT IEDERE SPORTVISSER BEHOORT TE WETEN

  • Probeer te voorkomen dat de haak wordt geslikt
  • Maak je handen altijd nat voordat je vis beetpakt
  • Onthaak de vis uiterst voorzichtig, indien nodig met hakensteker
  • Zet al je vis terug in het water waar je deze gevangen hebt
  • Visstroperij kun je online melden via deze pagina. Bij urgente situaties kun je bellen met de NVWA (0900-0388) of politie (0900-8844)
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.