Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Altijd de VISpas mee


Om in Nederland te mogen vliegvissen, heb je altijd een schriftelijke toestemming van de visrechthebbende nodig. Voor 95 procent van al het water is dit de VISpas, tevens het bewijs van lidmaatschap van je hengelsportvereniging.

 

Bij de VISpas krijg je ook één of meer lijsten van Viswateren. Hierin staat in welke wateren je precies mag vissen. Zonder de juiste lijst is de VISpas niet geldig! Met de gratis superhandige VISplanner app zie je eenvoudig op kaart waar je wel en niet mag vissen. De app is voor mobiel en tablet gratis beschikbaar in Google Play en de AppStore.Met de VISpas mag je nagenoeg altijd vissen met twee hengels en alle wettelijk toegestane aassoorten. Lees echter altijd de exacte voorwaarden na.

Op een beperkt aantal wateren kun je ook met de Kleine VISpas en bijhorende Kleine Lijst van Viswateren terecht. Let op: met de Kleine VISpas mag je met slechts één hengel en eenvoudig aas (dus geen kunstaas, dood aasvisje, streamers of vliegen groter dan 2,5 centimeter) vissen.

Zie voor verenigingen die vliegvislessen verzorgen www.vnv.nu.

Nuttige websites: www.sportvisserijnederland.nl, www.stekkie.nl, www.visplanner.nl en www.vnv.nu

-> Check voor meer informatie over vergunningen in het buitenland de website van de VNV.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.