Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

4 kunstaas-tips zodat ook jij zeebaars kunt vangen in de zomer

4 kunstaas-tips zodat ook jij zeebaars kunt vangen in de zomer

Weet jij dat je ook gewoon met kunstaas op zeebaars kunt vissen? De zeebaars komt in de zomer naar onze kust om te profiteren van één ding: eten! In het ondiepere zeewater wemelt het nu van de jonge vis en daar komen veel van deze zoute rovers op af. Doe er je voordeel mee! Ga op pad met een stevige spinhengel en een mix van kunstaas. Hieronder lees je 4 tips voor het vissen op zeebaars met kunstaas.

Tip 1: kies de juiste locaties

Zoek naar structuren boven en onder water, zoals golfbrekers, steenstorten, strekdammen en havenhoofden. Op deze plaatsen veroorzaakt stroming opgaand en afgaand water. Dat zijn echte hotspots voor zeebaars. Hongerige zeebaarzen liggen daar op de loer omdat kleine visjes de weg kwijtraken.

Tip 2: gebruik het juiste materiaal voor zeebaarsvissen

Een stevige spinhengel van minimaal 2,7 meter is voor jou het belangrijkst. Combineer deze met een niet te kleine molen en een gevlochten lijn van 12/00 tot 16/00 dik. Voeg een fluorcarbon onderlijn van 40/00 of 45/00 toe. Dit bied je bescherming tegen het schuren langs stenen. Bevestig het kunstaas stevig en zorg voor sterke knopen, want zeebaarzen zijn krachtige vechters.

Tip 3: gebruik verschillende soorten kunstaas

Gebruik verschillende soorten kunstaas, zoals:
•werppilkertjes,
•ondiep lopende pluggen
•rubberen shads
Kies afhankelijk van de situatie voor een ondiep of diep duikend kunstaas. Oppervlaktepluggen (poppers) zijn ideaal als je zeebaarzen ziet jagen dicht bij de kust. Zorg dat je experimenteert met verschillende soorten kunstaas om te ontdekken wat het beste werkt op een bepaalde dag.

Tip 4: zorg voor je veiligheid en vraag advies

Ga bij voorkeur samen op pad en wees voorbereid op gladde stenen en snel opkomend water tijdens vloed. Let ook altijd op de golven en stroming. Jouw veiligheid gaat voor alles. De zeebaarsvisserij is erg populair. Vraag daarom tips en advies aan medevissers die naast je staan.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.