Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Tips voor vissen vlakbij huis

Tips voor vissen vlakbij huis

Als je sportvisdocumentaires kijkt dan zie je vaak tropische oorden met prachtige natuur en allerlei bijzondere vissen. Maar wist jij dat er in de wateren bij jou in de buurt ook vaak veel en grote vis zwemt? Wij vertellen jou in welk water welke soort vis zit.

In Nederland komen ongeveer 75 zoetwatervissoorten voor en om deze te vangen hoef je echt niet ver van huis te gaan. Heel veel wateren in een stedelijke omgeving hebben een prachtig visbestand. Door goed naar het water te kijken kun je vaak al inschatten welke vissoorten er zwemmen.

Troebel water

Is het water een beetje bruin of groen van kleur? Dan zitten er vaak veel voedingsstoffen in en zoeken vissoorten als brasem en karper er met hun onderstandige bek in de bodem naar eten. Daarnaast heb je kans dat in dit water snoekbaars voorkomt. Deze roofvissoort is namelijk goed aangepast aan het jagen in troebel water.

Helder water

Is het water juist helder en plantenrijk? Dan heb je grote kans op ruisvoorn en zeelt, die graag tussen de planten leven en daar op zoek zijn naar waterinsecten. Ook baars en snoek geven de voorkeur aan dit type water, omdat ze zich tussen de planten goed kunnen verschuilen en vanuit een hinderlaag visjes kunnen vangen.

Stromend water

Heb je stromend water of een haven dichtbij huis? Probeer daar dan eens een winde te vangen! Pak snel je hengels en ga op ontdekking bij jou in de buurt, je weet nooit welke  bijzondere vissen je aantreft. Check voordat je gaat vissen op de VISplanner app of je in deze wateren mag vissen en neem je vergunning of VISpas mee!
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.