Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

10 tips voor broodvlokvissen

10 tips voor broodvlokvissen

In de sportvisserij anno 2023 zijn er diverse specialismen, maar de aanwezigheid van cheburashka rigs, dumbells, methodfeeders en shot on the hook rigs roept soms de drang op om terug te keren naar de kern van het vissen. Met slechts één hengel en minimale uitrusting, in de hoop op veel actie. Daarom presenteren wij jou hier 10 tips voor het vlokvissen.


1. Gebruik een ultralichte hengel voor het vlokvissen: Een ultralichte hengel maakt het gemakkelijker om de broodvlokken of drijvende korstjes precies te werpen en zorgt voor een gevoelige beetregistratie.

2. Gebruik verse broodvlokken of drijvende korstjes als aas: Verse broodvlokken of drijvende korstjes hebben een sterke geur en aantrekkingskracht op verschillende soorten witvis.

3. Zoek en bevis meerdere visplekken tijdens een korte sessie: Het actief verplaatsen en bevissen van meerdere stekken vergroot je kansen op het vangen van vis.

4. Vlokvissen kan regelmatig veel vis opleveren: Vlokvissen is een effectieve techniek die vaak goede vangsten oplevert, vooral wanneer de juiste techniek en locatie worden gebruikt.

5. Probeer verschillende vissoorten te vangen tijdens het vlokvissen: Het gebruik van brood als aas kan verschillende vissoorten aantrekken, zoals ruisvoorn, winde, brasem, blankvoorn en zelfs roofblei.

 

6. Spot de vissen voordat je aanwerpt en observeer hun reacties: Het observeren van de vissen voordat je aanwerpt, stelt je in staat om hun gedrag en reacties op het aas te begrijpen, wat je kan helpen bij het succesvol vangen van vis.

7. Vlokvissen is effectief in het voorjaar en de zomer: In het voorjaar en de zomer is het water warmer en zijn de vissen actiever, waardoor vlokvissen een goede techniek is om vis te vangen.

8. Vlokvissen kan zowel op stilstaand water als op stromend water worden toegepast: Of je nu op een meer, kanaal, rivier of ander type water vist, vlokvissen kan overal worden toegepast, zolang je de juiste techniek en locatie kiest.

9. Maak een voerspoor door korstjes brood met de stroming mee te laten drijven: Door korstjes brood met de stroming mee te laten drijven, creëer je een voerspoor dat vissen volgen, waardoor je meer kans hebt om vis aan te trekken.

10. Wees mobiel en zoek actief naar de vis tijdens het vlokvissen: In plaats van lang op één plek te blijven, kan het effectiever zijn om actief rond te bewegen en verschillende plekken te proberen. Op die manier kun je de vis volgen en je kansen vergroten.

Zo zet je een broodvlok op de haak:

Broodvlok stap1

Broodvlok stap2

Broodvlok stap3

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.