Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

10 tips voor zeelten met de methodfeeder

10 tips voor zeelten met de methodfeeder

Uit de laatste VISblad TV hebben we 10 handige tips verzameld om je op weg te helpen met het vangen van zeelt. We hebben hiervoor een specialist gevonden die zijn geheimen deelt: Stefan Huls. Hij vist met succes op 'de doktersvis', zelfs in de winter! Lees snel verder voor de beste tips en trucs om zelf succesvol te vissen op zeelt.



Tip 1: Gebruik het juiste materiaal

Een hengel van 3.30 meter lang met een werpgewicht tot 80 gram en een molen van 3000 formaat zijn ideaal voor het vissen op zeelt. Kies voor een hoofdlijn van 22/00 nylon en een methodfeeder van 24 gram (loodvrij) met het elastiek in een kokertje.

Tip 2: Gebruik de juiste onderlijn en haak

Kies voor een onderlijn van 20/00 nylon en een haak van maat 12 of 14, afhankelijk van de grootte van de wafter die je gebruikt


Tip 3: Gebruik sterk riekend grondvoer

Sterk riekend grondvoer met een donkere kleur (groen, rood) of trouvit pellets werken het beste voor het vangen van zeelt.

Tip 4: Gebruik gele of oranje wafters als aas

Gele of oranje wafters zijn het beste aas om te gebruiken voor zeelt. In de zomermaanden kan een pop-up ook goed werken om het aas iets boven de waterplanten te presenteren.

Tip 5: Maak je eigen onderlijnen

Knoop je eigen onderlijnen zodat je de diameter en haakmaat naar eigen inzicht kunt bepalen. Zorg ervoor dat de hair steevast 3 mm langer is dan het formaat van de wafter, zodat de haak voldoende ruimte heeft om goed te prikken.

Tip 6: Voer regelmatig lichtjes bij

Voer regelmatig lichtjes bij om de zeelt te verleiden om te blijven liggen. Bij aanvang van de sessie breng je nog vier methods per hengel, waarna je bij de vijfde gaat vissen. Met vijf halve eitjes ligt er dan een kleine portie voer, zodat de wafter aan de hair extra opvalt.

Tip 7: Gebruik een splicing needle in plaats van een boilienaald

Gebruik een splicing needle om je aas op de hair te schuiven. Dit type naald is dunner en scheurt het aas niet zo snel.

Tip 8: Positioneer je hengeltoppen vlak boven de waterspiegel

Positioneer je hengeltoppen vlak boven de waterspiegel en vrijwel recht vooruit wijzend. Zo zie je alles en geef je meer informatie door.

Tip 9: Wees geduldig

Het vangen van zeelt vereist geduld. Wees niet bang om van tactiek te veranderen als het niet lukt om een aanbeet te krijgen.

Tip 10: Verplaats je voer regelmatig

Verplaats je voer regelmatig als je geen aanbeet krijgt.

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.