Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

VIStip: 5 tips voor oppervlakte vissen op karper in parkwater

VIStip: 5 tips voor oppervlakte vissen op karper in parkwater

Het blijft toch altijd weer spannend of de vis je aas pakt. Dat kat-en-muis-spelletje is bij elke karper – groot of klein – opnieuw fantastisch. Daarbij heeft elk water en elke karper weer zijn eigen gebruiksaanwijzing. Die variatie én het visuele aspect maken dit een leuke visserij. De ene sportvisser is de andere niet: iedereen heeft zo zijn eigen aanpak en speciale foefjes. Hier staan vijf tips en trucs om te vissen op parkwaterkarpers.

Zoek wateren op dicht bij huis

Waarom zou je kostbare vistijd verspelen aan lange ritten? Vis zit overal! Kijk eens huis of er vis zit.

Bruin brood

Waar Instagram tegenwoordig vol staat met berichten over karpers die zijn gevangen aan een korstje witbrood of de welbekende Bonzo Menubrokken, kan je ook een keer afwisselen. Vissen zijn ook niet achterlijk en wennen aan het aangeboden aas. Gebruik eens bruin brood.

Opgerolde korst

Je kunt je aas op verschillende manieren aanbieden. Door een stuk broodkorst op te rollen, krijg je een compacte korst waar je haak stevig in verstopt zit.

Hondenbrokken van de PLUS 

Hondenbrokken van het huismerk van de PLUS supermarkt. De brokken drijven goed, je vangt er leuke vis mee en ze zijn nog een stukje goedkoper dan de Bonzo hondenbrokken waarmee vaak wordt gevist.

Gedraag je als een reiger

De karpers in parkwateren zijn vaak schuw en kennen het spelletje. Gedraag je hier daarom als een reiger: ga muisstil, zachtjes en tegelijkertijd met volle focus te werk.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.